Logo
0746.858.581
Foraje - Denisipari - Puturi
Foraje puturi si denisipari puturi in toata tara
Home Servicii Foraje puturi

Foraje puturi

Review-uri 5.0 (4 review-uri) | Intrebari si raspunsuri (0 intrebari)
Suna-ne acum
0746.858.581

Metode de foraje puturi de apa

Primele puturi de apa au fost sapate manual in urma cu aproximativ 8.000 de ani pentru a furniza o sursa de apa sigura, curata si fiabila. Nevoia de apa a oamnenilor nu s-a schimbat, insa tehnologiile de foraje puturi de apa a parcurs un drum lung, evoluand continuu.

Metode manuale de foraje puturi de apa

Saparea manuala a unui put de apa este cu siguranta cea mai veche si cea mai frecventa tehnica utilizata pentru a avea acces la apele subterane. Totodata, este o munca murdara care implica un efort intens. Cu toate acestea, pentru zonele in care echipamentele grele nu au acces, aceasta este inca o optiune viabila.

Prin saparea manuala se poate ajunge pana la 70 de m sau chiar mai mult, in functie de geologia locului, iar lucrarea poate fi rapid sustinuta cu echipamente mari.

Totusi, metoda prezinta un risc mare de contaminare a suprafetei si nu este posibila in roci sau sol dens. In plus, cele mai multe puturi devin instabile dupa 10 m adancime.

Metode mecanice de foraje puturi de apa

Metodele mecanice pentru forarea puturilor de apa implica utilizarea motoarelor, a angrenajelor si a combustibilului pentru a strapunge rocile si solurile dure. Aceste metode sunt mai rapide si permit foraje mai adanci decat metodele manuale. 

Exista mai multe metode mecanice de forare puturi de apa:

Metoda de forare cu jet de apa - Aceasta metoda se bazeaza pe actiunea unei pompe de apa printr-o conducta de foraj si o duza ingusta care sa asigure un jet suficient de puternic pentru a desface solul. Prin aceasta metoda se poate ajunge pana la 60 de m adancime si se pot fora puturi numai in teren cu sedimente moi si granulatie fina.

Metoda de forare cu percutie - De data aceasta un burghiu greu este atasat de un cablu de otel, ridicat si aruncat in jos. Terenul spart este indepartat manual cu ajutorul utilajelor. Echipamentul poate fi un troliu montat pe un trepied si un set complex de scripeti si tamburi si un catarg inalt. Echipamentele mari sunt montate pe o remorca sau pe patul unui camion si folosesc motoare hidraulice pentru ridicarea si coborarea catargului si rotirea tamburilor cablului. Cu acesata metoda se poate fora sute de metri in adancime in orice conditii geologice.

Metoda de forare cu namol - Aceasta este o metoda asemanatoare celei cu jet de apa, cu diferenta ca necesita amestecarea argilei cu betonita sau alte materiale dure care sa formeze noroiul de foraj.

-
Doar in luna Aprilie beneficiezi de denisiparea putului gratuit pentru orice lucrare de foraje puturi contractata.
Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 15%

Review-uri

(4 review-uri)
Ratingul general al serviciului:
5.0 (4 review-uri)
5 stele
(4)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota
Gérard 27.04.2020
Excelent
Super mulțumit
A fost puțin mai greu la început dar nu vati dat bătuți și a ieșit o treaba buna
Rafale 21.03.2020
Excelent
Mulțumesc
Am încercat sa golesc puțul dar n-am reușit mulțumesc pentru lucrarea executata
Răzvan 23.02.2020
Excelent
Încă merge foarte bine puțul făcut mulțumesc
Adrian 27.01.2020
Excelent
Mulțumesc
Vreau să-ți mulțumesc lucrarea super ok

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare