Logo
0746.858.581
Foraje - Denisipari - Puturi
Foraje puturi si denisipari puturi in toata tara
Home Servicii Foraje pompe de caldura

Foraje pompe de caldura

Review-uri 5.0 (1 review-uri) | Intrebari si raspunsuri (0 intrebari)
Suna-ne acum
0746.858.581

Foraj pentru pompe de caldura

Una dintre concluziile care au reiesit din studiile realizate pentru a gasi solutii de economisire a energiei in cazul pompelor de caldura, a fost faptul ca acestea au coeficienti de performanta relativ mari daca se fac foraje radiale.

Metode de colectare a caldurii cu o pompa de caldura

Pompa de caldura este o instalatie care extrage caldura din pamant, iar acest lucru este cu atat mai rentabil cu cat pompa ajunge mai in adancime, inlaturand situatiile neplacute cand solul ingheata din cauza temperaturilor foarte scazute. 

In mod traditional, exista doua variante pentru colectarea caldurii cu pompele de caldura de la sol - prin foraje paralele verticale sau bucle orizontale la sol.

Forarea radiala geotermala

Un sistem relativ nou care permite extragerea caldurii dintr-o suprafata mai mare de sol este asigurata de sistemul de foraj radial geotermal. Forajul radial atrage caldura prin distantarea gaurilor si realizarea acestora in unghiuri diferite. In acest mod se poate obtine cel mai mare raport posibil de watti pe metru.

Se incepe prin instalarea unei camere principale de foraj care actioneaza ca un punct de acces pentru realizarea urmatoarelor gauri care se pot realiza in jurul camerei principale. Prin foraj in unghiuri dintr-o singura camera principala se evita santurile lungi orizontale necesare sistemelor cu bucla de sol. 

In cele mai multe situatii, un sistem alimentat cu aer curat este apoi utilizat pentru a indeparta deseurile rezultate din gaurile de foraj, un avantaj urias in cazul in care se doreste conservarea zonelor existente care pot fi gradini, terase sau cai de acces principale.

Forajul pentru pompe de caldura sub constructii

Poate ca cel mai important este faptul ca forajul in unghi permite ca procesul sa aiba loc sub constructiile existente. Prin urmare, forajul radial este perfect pentru multe pompe de caldura destinate locatiilor unde nu s-a putut actiona din cauza spatiului limitat, a traficului sau a constructiilor existente. In plus, platforma pentru sistemul de foraj radial este surprinzator de compacta, facand posibil forajul pentru pompa de caldura chiar si in cele mai dificile locatii.

Pompele de caldura devin tot mai populare

Avand in vedere schimbarile climatice actuale si faptul ca pompele de caldura sunt ecologice si, totodata, economice, acestea au devenit valoroase pentru tot mai multi consumatori. Astfel, pompele de caldura sunt alese fie din dorinta de a micsora consumul de energie si a face economie, fie pentru a reduce amprenta de carbon. 

-
Doar in luna Aprilie beneficiezi de denisiparea putului gratuit pentru orice lucrare de foraje puturi contractata.
Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 15%

Review-uri

(1 review-uri)
Ratingul general al serviciului:
5.0 (1 review-uri)
5 stele
(1)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota
Ciprian 27.01.2020
Excelent
Va aștept și la următoarea lucrare super băieți , serioși

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare