Logo
0746.858.581
Foraje - Denisipari - Puturi
Foraje puturi si denisipari puturi in toata tara
Home Servicii Adanciri si prelungiri puturi

Adanciri si prelungiri puturi

Review-uri 5.0 (1 review-uri) | Intrebari si raspunsuri (0 intrebari)
Suna-ne acum
0746.858.581

Adancim si prelungim putul sau facem unul nou?

Apa este vitala pentru viata si este esential sa dispunem de surse fiabile, atat acasa, cat si in mediile profesionale. De cele mai multe ori, oamenii sunt racordati la o sursa publica de alimentare cu apa, dar sunt si cazuri in care ei opteaza pentru saparea unui put. Daca locuiesti la casa cu curte si dispui de spatiu, forarea unui put este o idee inspirata. Sau, daca deja ai un put, se poate pune problema adancirii si prelungirii acestuia.

Adanciri si prelungiri puturi

Adancirea si prelungirea unui put este procesul de reforare a unei fantani care deja exista pentru a crea un spatiu mai mare pentru apa care izvoraste din subteran. Inainte de a incepe actiunea de adancire si prelungire a putului, se vor inlatura toate conductele. Urmeaza ca instalatia de forare sa fie amplasata deasupra putului si procesul poate incepe. De obicei, prima etapa este cea de curatare si denisipare a putului existent. Apoi va incepe forarea propriu-zisa pentru adancirea putului. 

Situatii in care este nevoie de adancirea sau prelungirea putului

Iata care sunt situatiile care impun adancirea sau prelungirea unui put:

Fantana existenta este superificiala - Exista o gaura in pamant care a fost sapata in scopul extragerii apei si se doreste transformarea acesteia intr-un put. Un put eficient ar trebui sa aiba o adancime de cel putin 50 de metri. 

Se doreste asigurarea calitatii apei - Un put superificial are o rata mai mare de contaminare din cauza factorilor naturali sau nenaturali. 

Debitul este redus - Cand curgerea apei in put este lenta, este posibil sa fie necesara adancirea si prelungirea putului pentru a ajunge la punctul in care izvoraste apa cu o presiune mai mare. Apa nu va seca nicioda la adancime, ci doar in put daca este utilizata constant si adancimea nu a fost suficient de mare. Apa subterana se gaseste in straturi sau in panze freatice si, daca putul seaca, va trebui adancit sau prelungit pentru a gasi un alt izvor sau a ajunge la o panza freatica din profunzime.

Beneficiile forarii unui put nou

Forarea unui put nou poate avea cateva avantaje fata de adancirea sau prelungirea putului deja existent. Iata cateva dintre acestea:

Acces la o sursa de apa mai buna;

Vei beneficia de un nou curent de apa dulce din subtreran;

Ii poti alege o locatie mai avantajoasa decat a celui vechi;

Realizarea lui este mai ieftina - procesul de foraj pentru un put nou este mai putin complicat decat adancirea si prelungirea unui put vechi.

-
Doar in luna Aprilie beneficiezi de denisiparea putului gratuit pentru orice lucrare de foraje puturi contractata.
Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 15%

Review-uri

(1 review-uri)
Ratingul general al serviciului:
5.0 (1 review-uri)
5 stele
(1)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota
Ionut 27.01.2020
Excelent
Mulțumesc pentru adâncirea la fântâna mea nu mai rămân fără apa

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare